Psychosociale therapie

….een stukje meelopen op jouw pad

 

Welke gevoelens, gedachten en overtuigingen heb je en welke houden jou tegen om op een helpende en effectieve manier om te gaan met problemen en stress die je ervaart in jouw leven? Hoe kun je de door jouw ervaren kwaliteit van leven verbeteren, veerkracht ontwikkelen en een positievere kijk op de toekomst creëren?

 

Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen draagkracht en omgevingsfactoren. Draagkracht is per individu verschillend, gebaseerd op aanleg, conditie en ervaringen. Samen gaan we op zoek naar jouw vaardigheden, gedrag en achtergronden. Indien van toepassing doen we samen oefeningen, zodat je er thuis mee vooruit kunt. Zo ontstaat er ruimte voor inzicht en bewustwording en kun je stap voor stap de balans in jezelf en je leven (terug)vinden.

Als ondersteuning bij het proces maak ik o.a. gebruik van IEMT, een methode die ontwikkeld is rond de 5 patronen van chroniciteit (dit betreft het onbewust in stand houden en stapelen van negatieve ervaringen en overtuigingen). Hierbij worden oogbewegingen gebruikt om het veranderingsproces te bevorderen. Het kan ook ingezet worden om positieve gevoelens te bekrachtigen en te vergroten.

 

De basis van deze begeleidingsvorm is psychosociale therapie. Dit is vaak een combinatie van verschillende methoden, zoals gesprekstherapie, cognitieve therapie, voice dialogue, hartcoherentie, ademtechnieken of oefeningen gebaseerd op mindfulness. Ook massagevormen kunnen onderdeel uitmaken van deze vorm van begeleiding, uiteraard in overleg. Kijk bij behandelvormen voor een overzicht.

 

 

Afbeelding invoegen